Як я розморожую м’ясо за 10 хвилин без мікрохвильовки

Нещодавно кум розповів мені, як розморозити м’ясо без мікрохвильовки, витративши не більше 10-15 хвилин. Тепер я користуюся цим способом щораз, коли мені треба швидко приготувати вечерю, але ніде роздобути парну курятину, яловичину або свинину.

як швидко розморозити м'ясо без мікрохвильовки

Послідовність дій повинна бути такою:

  1. Нагріти в каструлі воду до 55–60 °C.
  2. Покласти м’ясо в пакет і щільно зав’язати, щоб вода не просочувалася всередину.
  3. Покласти пакет у каструлю (нагрівання повинне бути вимкнене).
  4. Через 10 хв часу перевірити, чи повністю розмерзся шматок м’яса, якщо ні, потримати його у воді ще хвилин 5.

Потрібно простежити, щоб волокна розмерзлися не тільки на поверхні, але й усередині. Проткніть м’ясо ножем — якщо лезо входить легко, виходить, настав час приступати до готування, а якщо ніж просувається із труднощами й чується характерний хрускіт, виходить, треба почекати ще небагато.

З тих пір я розморожую м’ясо тільки таким способом. І змушений визнати, що якість продукту зберігається краще, чим при відтаванні в мікрохвильовці.

Питання й відповіді

Чи можливо таким чином швидко розморозити печінку?

У процесі замороження цей продукт суттєво втрачає в смаку. Печінка з морозилки ніколи не буде такою же соковитої, ароматною й м’якою, як свіжа. Якщо ж відтавати її в теплій воді (неважливо, у пакеті або без), з неї вийдуть усі соки, що залишилися. Також зміниться структура тканин. Тому якщо є можливість, краще купувати охолоджену печінку, а якщо ви все-таки змушені готовити «приморозку», її слід залишити на ніч або довше в холодильній камері, а потім ще й на кілька годин при кімнатній температурі.

Чи обов’язково користуватися пакетом, боюся, що в теплій воді з нього будуть виділятися шкідливі речовини.

Читайте також :  ЯК ЛЕГКО ВИДАЛИТИ ІРЖУ З БУДЬ-ЯКИХ ПОВЕРХОНЬ У ВАННІЙ

Можна класти м’ясо в спеціальний пакет для запікання — він легко витримує нагрівання до 200 °C. Ще один варіант — замотати м’ясо в кілька шарів харчової плівки й тільки потім зав’язати у звичайний пакет-майку. Харчова плівка залишається безпечною до 100–108 °C.

Що робити, якщо шматок свинини, яловичини або курки відтає нерівномірно?

Швидше за все, справа в його формі. Якщо з однієї сторони м’ясо більш тонке, а з іншого — товсте, подібної  ситуації не уникнути. М’ясо, розташоване біля кістки, також розморожується довше.

Що можна приготувати з м’яса, розмороженого «експрес-методом»?

Будь-які блюда, для яких підходить той або інший шматок. При низьких температурах (не вище 60 °C) м’ясо не втрачає свій смак і не стає схожим на варене.

Якщо м’ясо було розморожено правильно, то в готовому блюді його не відрізнити від свіжого. Так що, користуючись способом від кума, я можу дозволити собі різноманітні вечері й обіди без необхідності планувати меню заздалегідь.

Поширте, будь-ласка, серед своїх друзів. Можливо цей метод швидкого розморожування їм стане в нагоді.